Teken de petitie!

Vandaag is onze petitie van start gegaan. Het doel: de gemeente laten weten dat veel Utrechters van mening zijn dat de organisatoren van ‘Utrecht wil elke zondag open’ met een misleidend “burgerinitiatief” en een enorm marketingbudget onterecht het beeld proberen te creëren dat een grote meerderheid van Utrecht voor wekelijkse koopzondagen is. Klik op de afbeelding om naar de petitie te gaan:

Utrecht is geen Harrie petities.nl

Toevoeging 08-07-’12: Vergeet na ondertekening niet op de link in de bevestigingsmail te klikken. Die brengt je naar een pagina met een ‘bevestig’-knop. Pas nadat je daarop hebt geklikt is je ondertekening geldig!

Onze bezwaren tegen ‘Utrecht wil elke zondag open’ nog eens  samengevat:

-Het “burgerinitiatief” komt niet vanuit de bevolking, maar is opgezet door Belangenvereniging Hoog Catharijne/Corio en een aantal grote winkelketens.

-Hoewel er wordt gesproken over een “meerderheid van de winkeliers”, blijken de meeste kleinere zelfstandige winkeliers juist tégen wekelijkse koopzondagen te zijn.

-Doordat er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van het stadspromotielogo van Utrecht, wordt de suggestie gewekt dat de gemeente er een hand in heeft.

-Er wordt beweerd dat uit het Koopstromenonderzoek 2011 blijkt dat Utrecht jaarlijks 250 miljoen euro aan omzet misloopt door de “oneerlijke concurrentie” met de koopzondagen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag; dit is echter volledig tegengesproken door de makers van het onderzoek.

-Onder de ondertekenaars van het initiatief worden prijzen als flatscreen-tv’s, iPhones, iPads en digitale spiegelreflexcamera’s verloot, wat de motivatie voor het tekenen toch op zijn minst enigszins dubieus maakt.

Om deze redenen vinden wij dat de gemeenteraad geenszins op basis van de handtekeningen onder dit “burgerinitiatief” mag concluderen dat de uitslag van het koopzondagenreferendum van 2005, waarin 65% van de kiezers tégen wekelijkse koopzondagen stemde, nu dan maar opzij kan worden geschoven.

Om die boodschap kracht bij te zetten, hebben we zoveel mogelijk steun nodig van inwoners van Utrecht. Teken dus de petitie en deel hem met zoveel mogelijk mensen, op welke manier dan ook. En hou deze site in de gaten. We zijn bezig met het maken van posters en flyers (ook om zelf uit te printen), daarover binnenkort meer.

Uiteraard kunnen zelfstandige winkeliers ook de petitie ondertekenen. Graag zelfs! Maar als u als winkelier aan de gemeente duidelijk wil maken dat u tegen uitbreiding van de zondagsopenstelling bent, mail ons dan ook even op info@utrechtisgeenharrie.nl. We houden voor de duidelijkheid een aparte lijst bij met winkeliers. Bovendien kunnen we u dan beter op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Neem voor eventuele vragen over de petitie gerust contact met ons op.

Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Teken de petitie!

 1. Joost bary zegt:

  Shoppen, shoppen, shoppen, je hebt toch wel wat beters te doen.

 2. belachelijke situatie natuurlijk, fijn dat er een vuist wordt gemaakt dmv deze tegen-actie:
  Ik ben zeker tegen koopzondagen er eordt al veel teveel geconsumeerd as it is..
  en ik geniet volop van slenterwandelingen door onze prachtige stad op gemoedelijke zondagen
  met mooie horeca maar zonder winkels open..
  van harte gegroet!
  Marleen

 3. dirk zegt:

  Ik vind dat winkels zelf de keuze moeten hebben.
  Ben al erg blij dat supermarkten iig open kunnen als ze willen.
  Overigens zie ik meer in openingstijden doordeweek van 1200 tot 2100 dan de koopzondag.

 4. hielema zegt:

  Doe maar niet

 5. jelmer ten hoeve zegt:

  zolang winkels geen extra overlast veroorzaken, moeten ze zelf weten wanneer op dus ook op zondag.
  dinsdag ochtend leuk joh alle winkels zijn open….

 6. Broekman heeft pas het wapen voor 100jarig bestaan ontvangen. Hij heeft dus al die jaren goed geboerd , want de koopzondag is pas ver na de tweede wereldoorlog ingesteld….! Ergo de koopzondag is geheel niet nodig, laat dat maar een rustdag blijven. Waarom dan nog meer koopzondagen ! Nog meer verdienen, nog meer zakken vullen …?!…H&S

 7. Niels zegt:

  Een van de goede dingen van het geloof: Zondag is een rustdag. Ook niet gelovige profiteren hiervan. En nu krijgen de kapitalisten het voor het zeggen? Iedere dag een kapitaal uitgeven en/of ontvangen; het lijkt wel een geloof.

 8. Walter zegt:

  Meneer broekman denk alleen maar aan zijn eigen, op deze manier draai je de kleine ondernemer de nek om. Ook is bijna 50% van de ondernemers tegen veruiming van de koopzondagen…

 9. Aline Kuiper zegt:

  jammer als ’t niet af en toe een (zon)dagje heerlijk rustig is in die mooie binnenstad
  & jammer als meer koopzondagen kleine zelfstandige winkels verjagen

 10. janneke zegt:

  Dit kan niet zo.

 11. Danielle zegt:

  inderdaad als we in Utrecht een mooie variatie van winkels willen houden dan moeten we niet elke zondag open willen.

 12. Perry zegt:

  Hoog Catharijne/grote winkelketens. De dood van de gevarieerde binnenstad. Ik ben tegen, alleen al daarom!

 13. els vos zegt:

  A,ik ben in 1961 geboren op de plek van HC en wij , mijn familie en andere bewoners, zoals KRUIS en Familie Christel,ja ja ja, van Sylvia Chistel,, Van Luin onze buurman met zijn beddenzaak op de a.damste straat weg, venezia, Jamin , Ratax, enz enz, Het Klooster uit de Westerstraat zijn er door de gemeente Utrecht allemaal weggejaagd, mijjn Opa en Vader en broers hadden er een prachtige Groothandel in Kaas, ik kom uit een middenstands gezin ! Geboren in de Stationsdwarsstraat en in 1969 konden we oprotten!! Prachtige panden tegen de vlakte smijten, door sloopkloot Bredero en moesten in dat Gruwelijke Overvecht wonen ! Wat toen nog niet zo gruwelijk was, voor mij. maar verschrikkelijk voor mijn moeder en is er totaal aan kapot gegaan, weggekwijnd aan de medicijnen ten onder, het waren de ’70-er jaren.
  Zoveel tranen zijn er gevloeid…….,zoveel, ik kon niet wennen in dat Overvecht als 8 jarige en mijn oudste broer scheelt 12 jr met mij daar zaten nog 7 kinderen tussen. Het UNIEKAAS merk is hieruit voort gekomen! Wij speelden in de straat en op het Stationsplein en mijn broers in de singels,waar nu weer water in moet, leve het UCP, een HORROR senario van Beton , de KOOPGOOT !!
  Eergister landde ik op het Vredenburg en ben me kapot geschrokken, Oh My God,wat voor ding verrijst er nu tegenover de mediamarkt? Is dat het Spel Vier op een Rij met en stuk Rabobank eronder? Waar is het laatste stuk steen van de Utrechtse wal,dat bij het muziekcentrum stond? Dit verandert straks helemaal niets,want het blijft dezelfde afschuwelijke koopgoot,alleen in glas en zwart en grijze schijven van TRESPA als HOGE WAND die dan verrijst langs een straks gevulde singel met water??? Hoe bedenkt zo iemand iets?? IN 1 woord walgelijk !

  HC in 1 woord Walgelijk, UCP PROJECT enz enz. IK BEN TEGEN EN NATUURLIJK ALTIJD GEWEEST EN HEB MIJN PRACHTIGE GEBOORTEPLEK NOOIT WILLEN VERKWANSELEN AAN DEZE VRESELIJK KOOPGOOT !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s